Matematik

Målestoksforhold

14. november 2010 af bananman (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Målestoksforhold Hej kan nogen hjælpe med denne opgave en plade har 2m og 1,5m tegn den i målestoksforholdet 1:3


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

2 m i 1/3 = 2/3 m = 66,6 cm

1,5 m i 1/3 = 1,5/3 = ½ m = 50 cm

Du får brug for et stort stykke papir...


Svar #2
14. november 2010 af bananman (Slettet)

altså en af siderne af siderne er 66,6cm og den anden er 50cm og jeg kan bare lave en lille firkant og skrive målene for hver side.


Svar #3
14. november 2010 af bananman (Slettet)

og det er forkert det jeg sagde det er målestoksforhold 1:10


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

Så er det blot lettere:

2 m i 1/10 = 0,2 m = 20 cm

1,5 m i 1/3 = 0,15m  = 15 cm

#2

Tegn den i 1/10 og skriv de rigtige mål hvis det er nødvendigt


Svar #5
14. november 2010 af bananman (Slettet)

så en side er 20cm og den anden er 15cm?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

I målestok 1/10 - Ja


Svar #7
14. november 2010 af bananman (Slettet)

kan du også godt hjælpe mig i min anden forum altså rumfang


Svar #8
14. november 2010 af bananman (Slettet)

På forhånd tak


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.