Matematik

Lidt hjælp med et par opgaver

15. november 2010 af Monkeydude (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har lige brug for lidt hjælp til et par opgaver jeg har for. 

Den første:
I et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser er en punktmængde M afgrænset
af førsteaksen, andenaksen, linjen med ligningen x=10 og graferne for funktionerne
f og g, hvor

f(x)=1,5+4√x
g(x)=√x-1


Formen af en 10 cm høj glasvase fremkommer ved, at punktmængden M drejes 360°
omkring førsteaksen.
a) Bestem, hvor meget vand der kan være i vasen.
b) Bestem, hvor meget glas vasen består af.



Den anden:
Bestem integralet ∫20(4x-x2)dx, og giv en geometrisk fortolkning af resultatet
(denne er uden hjælpemidler)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af peter lind

Den første opgave er lidt mystisk. I lodret retning skal der afgrænses mellem 3 kurver nemlig f(x), g(x) og x-aksen. Det er flertydigt

Den anden opgave: Brug at ∫xndx = xn+1/(n+1)


Svar #2
28. november 2010 af Monkeydude (Slettet)

 bump


Skriv et svar til: Lidt hjælp med et par opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.