Fysik

HEEELP ME!:/

15. november 2010 af vmina (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

Jeg har en vigtigt afleveringen imorgen, men kan ik finde ud af 2 af mine opgaver. der handler om energi og effekt.

1. et køleskab har en effekt på 125W.
Hvor langt tid er køleskabet om at omsætte en energi på 43000J

2. en elektrisk hårtørre har en effekt på 1,6Kw
Beregn den omsatte engergi i løbet af 3min.

DeT ville være en stor hjælp hvis der er nogle som kunne hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af peter lind

I begge tilfælde skal du bruge at brugt energi = effekt*tid


Svar #2
15. november 2010 af vmina (Slettet)

men skal jo omsætte det til energi, *?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af a,bay (Slettet)

1. 125W betyder 125 Joule/sekund. Hvis du ved køleskabet bruger 125J hvert sekund, kan du regne ud hvor mange sekunder der går før det har brugt 43000J

2. Hårtørren bruger 1600J hvert sekund, hvor mange Joule bliver det hvis den kører i 3min(180sekunder)?


Svar #4
15. november 2010 af vmina (Slettet)

1. 43000/ 125= 344 J/S?
2. 1600 * 180=288000 sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2010 af a,bay (Slettet)

1. 344 s

2. 288000 J


Skriv et svar til: HEEELP ME!:/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.