Matematik

4 opgaver ??

15. november 2010 af thelight - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har 4 opgaver med 2.gradsligninger som jeg skal løse ...jeg ar formlen for determinant og for hvordan man finder x men lige disse fire ligninger kan man ikke bare sætte ind og jeg har haft rigtig svært ved at forstå hvordan man kan gøre det. jeg tænkte på om der var en som vidste meget om 2.gradsligninger der ville hjælpe ?

jeg vil helst sende dem pr. besked da jeg synes det er nemmere at forstå og kommunikere på den måde, så hvis der var nogle der vil være søde og hjælpe så sender jeg dem bare herinde som besked så vi kan lave dem sammen


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ved 2.-gradsligninger skal du først beregne diskriminanten, ikke determinanten, og den kan beregnes for enhver 2.-gradsligning. Afhængigt af fortegnet for diskriminanten kan der så være 2, 1, eller ingen reelle rødder i ligningen.


Svar #2
15. november 2010 af thelight

nåh ja det er jo det d hedder ;P jeg plejer bare altid at skrive det så roder det lidt med resten men mit problem er sådanset at det ikke står så det bare er at sætte det hele i formlerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, man skal sikkert reducere lidt, så man kan aflæse de tre koefficienter a, b og c.


Svar #4
15. november 2010 af thelight

den ene er sådan at halvdelen står i brøker og halvdelen ikke og i den anden har jeg fundet fremgangsmåden men resultatet vil ikke blive det rigtige (jeg har fundet det rigtige men jeg kan ikke få det til at passe med beregninger) tror du det ville være iorden hvis jeg sender det jeg har gjort o du så fortalte hvad det er jeg har misforstået ? hvis du altså har tid og vil bruge et par minutter på at hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det nemmeste er nok, hvis du beskriver dine opgaver og din fremgangsmåde her.


Svar #6
15. november 2010 af thelight

ok den som jeg har løst er

x(x-4)=5

når jeg beregner siger jeg

x*x =x2

x*-4=-4x

x2-4x=5

D=b2-4ac

D=(-4)2-4*1*0=16

x=(-(-4)±√16)/2*1 =

x=4

x=0

men x skal jo give 5 ogg jeg kan ikke finde fejlen lige meget hvor længe jeg ser på det 

Den som jeg ikke forstår er 

1/a+1/ b=x+b  


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal samle alle leddene på den samme side af lighedstegnet, så højresiden er = 0. I dette tilfælde er ligningen

x2 -4x -5 = 0 ,

a = 1, b = -4, c = -5, så d = (-4)2 -4·1·(-5) = 16+20 = 36 = 62 , og dermed

x = (4±6)/2 , dvs x = 5 eller x = -1 .


Svar #8
15. november 2010 af thelight

skal højresiden altid være 0 ? er det ikke ligesom en almindelig simpel ligning hvor begge sider bare skal have samme værdi ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Løsningsformlen for en 2.-gradsligning forudsætter, at ligningen har formen ax2 + bx + c = 0 . Ellers har c jo mistet sin mening som koefficient.


Svar #10
15. november 2010 af thelight

ok tusind tak :=) men hvor længe synes du som jo er meget bedre end mig til det her og også ser ud til at have arbejdet med det længe, men hvor længe synes du der skal gå inden man skal kunne det her helt selv ? jeg kan godt nu når tingene står i den rækkefølge som formlen viser men lige så snart den rækkefølge er anderledes som du også ser så synes jeg altid jeg går i stå  


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det skal jeg ikke udtale mig om, hvor lang tid, der skal gå. Det er sikkert meget individuelt.

Men det drejer sig om at følge en bestemt fremgangsmåde. Hvis ligningen ikke har den form, hvor man kan bruge løsningsformlen, må man jo omskrive eller reducere, til ligningen har den krævede form.


Svar #12
15. november 2010 af thelight

ok tusind tak skal du have for alt vejledningen og hjælpen, jeg har forstået det meget mere nu, og er faldet mere ned med hensyn til bekymring om tid inden jeg skal lære det


Skriv et svar til: 4 opgaver ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.