Fysik

Fysik-opgave, jeg er helt blank! :)

16. november 2010 af CABAL2004 (Slettet)

Hey!

Er der nogle der kan kaste lys på hvordan jeg løser denne opgave?

En fisk med masse 2,0 kg hviler i vandet. Den slår et enkelt slag med halen og begynder derved at
bevæge sig i vandet mod syd med en hastighed på 2,0 m·s-1. Hvis volumenet af det vand, som
sættes i bevægelse, er 6,0·10-2 m3, hvor stor er da gennemsnitshastigheden af denne mængde vand,
umiddelbart efter at fisken slog med halen?

Jeg har ingen idé om hvad jeg skal gøre!

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af mathon

bevægelsesmængde/impuls-bevarelse

                 


Svar #2
16. november 2010 af CABAL2004 (Slettet)

Eh....


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2010 af mathon

                                 Δp2 = -Δp1

                              m2·v2 = - m1·v1
dvs
                              m2·v2 =  m1·v1

hvoraf
                              v2 = (m1/m2)·v1                hvor indeks 1 er fisk  og indeks 2 er strømmende vand


Skriv et svar til: Fysik-opgave, jeg er helt blank! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.