Matematik

Differentialregning

16. november 2010 af fiffinut (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. Jeg er stået helt af i denne opgave. Jeg ved ikke om a´eren er rigtig og opg. b er jeg helt fortabt i.

Håber i kan hjælpe 

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kan vedhæfte filen i .doc format, er der flere, der har mulighed for at hjælpe.


Svar #2
16. november 2010 af fiffinut (Slettet)

 there you go :)

Vedhæftet fil:hjælp1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 3, så det drejer sig om at beregne f'(x), hvilket allerede er gjort korrekt i den vedhæftede fil, og dernæst at beregne f(3) og f'(3) .

Det er forkert at bruge notationen f(x) = ... om tangentens ligning. Opgaven har reserveret betegnelsen f(x) til den oprindelige funktion, hvis tangent søges.

Men hverken f(3) eller f'(3) er beregnet korrekt.


Svar #4
16. november 2010 af fiffinut (Slettet)

Tak for svaret så hurtigt :)

 Jeg bliver helt forvirret af alle de betegnelser f, f´, x, x0 osv. jog kommer nok til at rode dem sammen..

Hvordan beregner jeg så f´(3)  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2010 af pensionist (Slettet)

f(3) beregnes ved at indsætte x= 3 i f(x)

f ' (3) beregnes ved at indsætte x= 3 i f ' (x)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.