Matematik

Differentialkvotient

16. november 2010 af hris (Slettet)

Forklar hvad begrebet differentialkvotient betyder (praktisk)

nogen som kan hjælpe he`r? er lidt på bar bund?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2010 af NejTilSvampe

 det er et udtryk (funktion) som beskriver den afledtes funktions tangenthældning til et vilkårligt punkt. Bruges især til at bestemme ekstremer eller væksthastigheder.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2010 af pensionist (Slettet)

Søg med Google.


Svar #3
16. november 2010 af hris (Slettet)

Ku godt bruge et eksempel hvis en af jer kan hjælp (:


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2010 af pensionist (Slettet)

f(x) = x2 , f '(x) = 2 x
1.Funktionens tilvækst er Δy = f(x) – f(x0) = x2 – x02 = (x + x0)(x – x0) = (x + x0)Δx.
2.Sekantens hældningskoefficient er asek = Δ y / Δx = x + x0.
3.Grænseovergangen x → x0. Vi ser, at Δy / Δx → 2 x0 for x → x0.
f(x) = x2 er differentiabel i x med differentialkvotienten f '(x) = 2 x.
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. november 2010 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. november 2010 af mathon

hvilket benyttes i tretrinsreglen

f.eks.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.