Spansk

Tjek af spansk stil

17. november 2010 af F2010 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle dejlige mennesker, jeg har skrevet denne spansk stil/oversættelse og den skal snart afleveres.
Nu er det således at jeg ikke har mulighed for at gå i studieværkstedet og få hjælp til at kigge på fejlene.

- Er der nogen af jer der vil komme med forslag og rettelser?
Gerne af den samlede tekst.  :)


På forhånd tak. :)


Dansk

Juan tager ned til byen med andelsforetningens lastbil for at tage til tandlægen.
Senere går han til frisøren, som barberer ham og klipper bakkenbarterne lidt.

Om eftermiddagen er han hjemme igen. Han taler med moderen om sine indkøb i byen. Han har købt espadriller på torvet foruden batterier til radioen og eletriske pærer.

Desuden har han talt med onklen, der er arbejdsløs igen. De har blandt andet gået en tur på havnen og har derpå spist frokost. Juan har besøgt ham for at give ham en kurv med tomater.

Når jeg har spist morgenmad, læser jeg avisen og lytter til radioen. Efter at jeg har læst avisen, går jeg på arbejde, hvor jeg læser en anden avis og spiser frokost. Når jeg har sluttet mit arbejde omkring kl. 16, tager jeg hjem og hviler mig til kl. 18.



Spansk


Juan bajar por la ciudad con la cooperativa de camión porqué ir al dentista.
Más tarde ir a el peluquero que le afeita y cortas las pastillas un poco.

Por la tarde estar de vuelta. Habla con su madre que las compras en la ciudad. Ha comprado alpargatas en la plaza además de pilas para la radio y bombillas.

Además, él ha hablado con su tío, que está en el paro de nueve. Entre otras cosas ha ido a dar un paseo en el puerto y luego almorfaron. Juan lo ha visitado para darle una cesta con el tomates.

Cuando he desayunado, he leído el periódico y escuchando la radio. Después de leer el periódico, voy a trabajar donde leer otro periódico y comer el almuerzo.
Cuando termino mi trabajo a las cuatro de la tarde, me llevo a casa y me da descanso para seis de la tarde.

Håber på kvalificeret hjælp, på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2010 af jbmm (Slettet)

Juan bajar por (va a) la ciudad con (en el camión de) la cooperativa de camión porqué (para) ir al dentista.
Más tarde ir a el (va al) peluquero (va a la peluquería) que le afeita y cortas (le corta) las pastillas (patillas) un poco.
verber skal bøjes i person, tal og tid (de skal ikke bare stå i infinitiv)
tage/gå/rejse hen/ned/op til = ir a
køre med = ir en
for at = para
peluquero = barber/frifør (personen), peluquería = barber/frisør (butik/forretning)

Por la tarde estar de vuelta (está en casa de nuevo). Habla con su madre que (de/sobre) las compras en la ciudad. Ha comprado alpargatas en la plaza (el mercado) además de pilas para la radio y bombillas.
plaza = åben plads i en by; mercado = markedsplads/torv

Además, él ha hablado con su tío, que está en el paro de nueve (nuevo). Entre otras cosas ha ido a dar (han dado) un paseo en el puerto y luego almorfaron (almorzaron eller han almorzado). Juan lo ha visitado para darle una cesta con el tomates.

Cuando he desayunado, he leído (leo; præsens) el periódico y escuchando (når du bruger gerundium, skal 'y' ikke medtages, da gerundium betyder = samtidig med at han lytter) la radio. Después de leer el periódico, voy a trabajar donde leer (y leo) otro periódico y comer (como; verbet skal bøjes!!) el almuerzo.
Cuando termino (he terminado) mi trabajo a (eso de) las cuatro de la tarde, me llevo (voy) a casa y me da descanso para (las) seis de la tarde.
hvile sig = descansar (ikke refleksivt)

Husk: verber skal bøjes i person, tal og tid (de skal ikke bare stå i infinitiv)
 

 


Svar #2
18. november 2010 af F2010 (Slettet)

Utroligt mange tak!
- Nu vil jeg sætte mig ned og sætte mig ind i det.

Mvh. mig :)


Skriv et svar til: Tjek af spansk stil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.