Matematik

F´(X)!! HJÆLP!

18. november 2010 af aageseverinsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funtion er givet ved

F(x) = x^3 + x + -2

a) Bestem f´(x) og gør ved hjælp heraf rede for om f er voksende!!

Hvordan løser jeg denne opg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er uheldigt at blande store og små bogstavsbetegnelser for funktioner sammen. Funktionerne f(x) og F(x) vil normalt være betegnelser for to forskellige funktioner, med mindre andet er oplyst.

Bestem den afledede f'(x) af funktionen f(x) = x3 + x -2   (tjek fortegnet). Benyt, at (xn)' = n·xn-1 . Når f'(x) er bestemt, undersøges fortegnsvariationen for f'(x), dvs. man løser først om muligt ligningen f'(x) = 0 .


Skriv et svar til: F´(X)!! HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.