Matematik

f(x)=200*a^x - HVAD ER a?

18. november 2010 af pgjSG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en ligning der hedder:

f(x)=200*a^x

x=5

f(x)=32

Hvad er a?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

f(5) = 32, dvs

32 = 200·a5


Svar #2
18. november 2010 af pgjSG (Slettet)

det har jeg også prøvet :)

Men jeg kan på en eller anden måde ikke rigtig finde ud af det.


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Af

32 = 200·a5     fås

a5 = 32/200    , og

a = (32/200)1/5 = (16/100)1/5 = (2/5)2/5 = 0,693145


Svar #4
18. november 2010 af pgjSG (Slettet)

 Mange tak! :)


Skriv et svar til: f(x)=200*a^x - HVAD ER a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.