Matematik

Kvadratrod - flerledet størrelse-reduktion

19. november 2010 af pytagoras (Slettet)

Så er den gal igen med rødderne,

√3 + √1/3 - √1/27 = 11√3 /9   alle tal under rodtegn (ikke 11 og 9).

noget værre rod!!

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2010 af mette48 (Slettet)


√3 + √1/3 - √1/27 =              da slutresultatet er 9-dele forlænges alle brøker til √81=9 dele

√3*81/81 + √27/(3*27) - √3/(3*27) =

9√3 /9 + 3√3 /9 -√3 /9 =            √ i tællerne men ikke i nævneren  samler på en brøkstreg

(9√3+3√3 -√3) /9=

(9+3-1)√3 /9 = 11√3 /9

det er lidt svært at skrive både √ og /, håber det er forståeligt


Skriv et svar til: Kvadratrod - flerledet størrelse-reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.