Matematik

En lille opgave...

18. april 2005 af pansygirl (Slettet)
Hej
opgaven handler om træers vægt og diameter.
Jeg har en ligning der hedder:
V = 0,156*D^2,53

V er vægten i kg
D er diameteren i cm.
jeg skal beregne diameteren for et træ med vægten 300 kg. jeg er gået helt i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2005 af JulieJense (Slettet)

opgaven kan løses på flere måder:

1) Vha. lommeregneren
Indsæt din ligning i
Y1=0,156*x^2,53
og sæt Y2 = 300
I grafvinduet kan du se, at de to funktioner har et skæringspunkt, som du finder vha. intersect. Så har du D for V=300kg

2) Du kan også løse den på den gammeldags måde vha. isolation af D.
300 = 0,156*D^2,53
D^2,53 =(300/0,156)
Du tager så 2,53-roden på begge sider:

D = 2,53ROD(300/0,156)

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Glemte lige at sige, at jeg får løsningen:

D = 19,86 cm

Svar #3
18. april 2005 af pansygirl (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Var selv ude i noget i den retning, men kunne ikke rigtig komme videre.. Var i tvivl om man skulle tage den 2,53rod af 300/0,156.. men tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2005 af JulieJense (Slettet)

så lidt :)

Svar #5
18. april 2005 af pansygirl (Slettet)

Den løsning får jeg også, men der er alligevel noget jeg ikke forstår. for i opgaven før skal man beregne V for d=15 cm og der får jeg V til 147,45 og så kan jeg ikke forstå at et træ der er 15 cm i diameter vejer 147,45 kg og et der skal veje 300 kg er 19,86 cm i diameter.. men der er jo også noget højde at tage hensyn til, så det er nok der jeg bliver snydt..

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2005 af allan_sim

#1. Jeg skal lige gøre opmærksom på, at metode nr. 1 ikke accepteres som fyldestgørende, hvis der i opgaven står "beregn". Står der derimod "bestem" er den fremgangsmåde helt ok.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)

Selvsamme bemærkning, som Allan indskyder i #6, skal knyttes til #5, hvis der i opgaveteksten står, at man skal beregne vægten V svarende til diameteren D = 15cm.

I øvrigt er betegnelsen 'vægt' forkert, om end der måtte stå sådan i opgaveteksten. Det skal retteligt være 'masse'.

//Singularity

Skriv et svar til: En lille opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.