Matematik

differentialregning og cas

19. november 2010 af bruger2222lf (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey :) er lidt lost mht. til en matematikopgave.

Skal bestemme f'(x0) ved at bruge produktreglen på nogle forskellige funktioner. Hvorefter jeg skal kontrollere dem med cas.

Den første er:

f1(x)=x√x

altså har jeg f(x)=x og f'(x)=1 samt g(x)=√x og g'(x)=1/2√x

f'(x0)=  1*√x+(1/(2√x))*x, hvilket jeg kan reducere til f'(x0)= √x+1x/(2√x)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at udregen ligningen via TI Interactive?

På forhånd mange tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at x/√x = √x , så udtrykket kan reduceres til √x + (1/2)√x = (3/2)√x , hvilket man jo også skulle forvente ved differentiation af x3/2 .


Svar #2
19. november 2010 af bruger2222lf (Slettet)

hey, der er bare lige det at selve opgavebeskrivelsen lyder på at jeg skal benytte produktreglen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Og det har du jo også gjort. Derfor kan det jo være godt nok at kontrollere med resultatet fra en anden regel.


Svar #4
19. november 2010 af bruger2222lf (Slettet)

der er så det at opgaven også lyder på at vi skal kontrollere ved brug af cas ;), noget du kender til?
ellers skl du have mange tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må kunne slå op i manualen til din lommeregner, hvorledes du får den til at regne den afledede symbolsk.


Svar #6
19. november 2010 af bruger2222lf (Slettet)

har slet ikke sådan en smart lommeregner benytter et gratis-program, der har samme funktioner, men ingen manual :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg bruger ikke lommeregner. Men dit program har vel en eller anden form for dokumentation?


Svar #8
19. november 2010 af bruger2222lf (Slettet)

har ikke kunnet finde noget, men jo et eller andet sted er der nok noget :)


Skriv et svar til: differentialregning og cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.