Matematik
mat - vektorer
18. april 2005 af
Maria17 (Slettet)
Hej
Jeg har fået en opg. der lyder:
Løs ligningen a(vektor) prik b(vektor) = 21
a(vektor) = (1 ; 2)
b(vektor) = (x ; x^2)
Hvordan skal man forstå denne opgave? Skal man finde x-værdien eller skal man finde b(vektor)'ens koordinater?
altså b(vektor)=(3 ; 9) eller b(vektor)=(-3,5 ; 12,25)
og hvis det er koordinaterne så skal man vel skrive begge resultater, ik?
Mvh. Maria
Jeg har fået en opg. der lyder:
Løs ligningen a(vektor) prik b(vektor) = 21
a(vektor) = (1 ; 2)
b(vektor) = (x ; x^2)
Hvordan skal man forstå denne opgave? Skal man finde x-værdien eller skal man finde b(vektor)'ens koordinater?
altså b(vektor)=(3 ; 9) eller b(vektor)=(-3,5 ; 12,25)
og hvis det er koordinaterne så skal man vel skrive begge resultater, ik?
Mvh. Maria
Svar #1
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Maria,
Du skal bestemme de værdier af x, som opfylder ligningen
a*b = 21 (*)
når a = (1,2) og b = (x,x^2).
Derfor beregnes skalarproduktet
a*b = (1,2)*(x,x^2) = x + 2x^2
hvorfor du skal løse ligningen
x + 2x^2 = 21
Det giver ganske rigtigt løsningerne
x = 3 v x = -7/2
Hvis du blot bliver bedt om at løse ligningen (*), er det ikke nødvendigt at angive de to mulige koordinatsæt til vektoren b.
//Singularity
Du skal bestemme de værdier af x, som opfylder ligningen
a*b = 21 (*)
når a = (1,2) og b = (x,x^2).
Derfor beregnes skalarproduktet
a*b = (1,2)*(x,x^2) = x + 2x^2
hvorfor du skal løse ligningen
x + 2x^2 = 21
Det giver ganske rigtigt løsningerne
x = 3 v x = -7/2
Hvis du blot bliver bedt om at løse ligningen (*), er det ikke nødvendigt at angive de to mulige koordinatsæt til vektoren b.
//Singularity
Skriv et svar til: mat - vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
