Fysik

Idealgasligningen

22. november 2010 af scharbach (Slettet) - Niveau: B-niveau

En gas af tør atmosfærisk luft har volumenet 1,0 m3, trykket 1,0 bar og
temperaturen 24 °C.
a) Beregn gassens masse.
b) Beregn det antal molekyler, som gassen består af.

For at beregne punkt a har jeg brugt idealgasligningen og først udregnet n (gasmængden) men går i stå når jeg skal beregne massen og specielt punkt b siger mig intet.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Atmosfærisk lutt har en molarmasse på 1,24 g/mol mener jeg, det er. Det står med garanti i din bog - måske bare ikke lige i denne opgave.

Til opgave b) skal du huske på, hvad 1 mol faktisk er.


Svar #2
22. november 2010 af scharbach (Slettet)

Syntes ikke jeg kan finde det i min bog. Men har fundet en bregning på atmofærisk luft som hedder 1,29 kg/m3


Svar #3
22. november 2010 af scharbach (Slettet)

glem sidste indlæg.

Jeg forstår ikke denne opgave må jeg indrømme.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er densiteten - den er vi ikke ude efter, men det er nok den jeg husker så. :) Du skal bruge luftens molarmasse.


Svar #5
22. november 2010 af scharbach (Slettet)

Så en mol er

1 mol = 6.02*10^(23) og det ganger jeg med det antal mol jeg fik?? alså da jeg beregnede n


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#5: Ja, så har du svaret til opgave b). :)



Svar #7
22. november 2010 af scharbach (Slettet)

jeps. fandt ud af a) m=M X n tror det er rigtigt.

Men tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2010 af mathon

     Atmosfærisk lutt har en molarmasse på 29 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2010 af mathon

i oversigt

                         m = (p·V/(R·T))·(0,029 kg/mol)

                         N = (p·V/(R·T))·(6,02214·1023 mol-1)

..................

  R = 8,31451·10-5 bar·m3/(mol·K)


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.