Matematik

bestem kugle.

22. november 2010 af frederikengel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har punkterne o=(0,0,0) a=(6,0,0) b=(6,6,0) d=(0,6,0) e=(3,3,8) de danner en pyremide. punkterna o,a,b,d er grundplanet. punktet e er toppen. bestem centrum og radius for kuglen.

hvad gør jeg lige her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Til orientering hedder det en pyramide.

Hvordan skal kuglen defineres i forhold til pyramiden?


Svar #2
22. november 2010 af frederikengel (Slettet)

kuglen skal omslutte alle punkterne i pyramiden


Svar #3
22. november 2010 af frederikengel (Slettet)

altså tangere i alle punkterne


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Altså, alle punkterne skal ligge på kuglen. Centrum (x,y,z) skal altså ligge lige langt fra alle fem punkter. Af symmetrigrunde er det klart, at centrum må ligge på linien gennem punkterne (3 , 3 , 0) og (3 , 3 , 8), dvs x = 3, og y = 3. Vi får da

32 + 32 + z2 = (8-z)2 , dvs

18 + z2 = 64 -16z + z2 , eller

16z = 46 eller

z = 23/8

Kuglens centrum er derfor (3 , 3 , 23/8), og kuglens radius er r = 8 - 23/8 = 41/8 .


Svar #5
22. november 2010 af frederikengel (Slettet)

ihhh hvor ser det bare simpelt ud, jeg glæder mig til jeg bare kan det der også. 1000 tak for hjælpen


Skriv et svar til: bestem kugle.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.