Matematik

Matematik - naturlige tal

23. november 2010 af Danibelle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa (: jeg har nogen problemer med den her opgave, nogen der ved hvordan jeg evt. kan få et svar?

Opgaven lyder:

Øvelse 0.14. De positive hele tal kaldes de naturlige tal og betegnes N.
Prøv følgende:


(a) Tænk på et naturligt tal.
(b) Læg 3 til tallet i (a).
(c) Træk 3 fra tallet i (a).
(d) Gang de to tal du fik i (b) og (c) med hinanden.
(e) Læg 9 til resultatet fra (d).
(f) Tag kvadratroden.

Det tal du får til sidst er det samme som du startede med!
Prøv at bevise at det gælder for alle naturlige tal.

Selvom du prøver med mange tal, så er det ikke nok som bevis.
Man kan jo aldrig vide, om der findes et tal hvor det ikke passer, før man har prøvet alle tal
og det har vi ikke tid til...
Prøv istedet at kalde det tal du starter med for x.

Håber der er nogen der kan hjælpe
På forhånd tak
Knus


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

b)  x +3

c) x - 3

d) (x + 3)*(x - 3) = x2 - 9

e) x2 - 9 + 9 = x2

f) √x2 = x


Skriv et svar til: Matematik - naturlige tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.