Matematik

Vektorer!!!!!!!!!!!

23. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Kan det passe ud fra følgende vektorer, at projektionen af vektorer b på vektor a, bliver 72?

vektor a= (-5,2), vektor b=(1,4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af PeterValberg

 nej, det lyder helt forkert :-)

længden af vektor b's projektion på vektor a får jeg til 0,557 (cirka)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Der gælder a * a = |a|*|b| *cos(a,b)

a*b = (-5,2)*(1,4) = -5*1 +2*4 = 3

 |a| = √((-5)2 + 22 = √29

Projektionen af vektor b = |b| * cos(a,b) = (a*a) / |a|


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Rettelse

Projektionen af vektor b = |b| * cos(a,b) = (a*b) / |a|


Skriv et svar til: Vektorer!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.