Matematik

2 opgaver

23. november 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, vil lige høre om der er nogen herinde der kan finde ud af at lave disse 2 opgaver? på nuværende tidspunkt er det tiltrængt

Opgave 1)

En 5 m lang plade, der er 24 cm bred skal bukkes, så der fremkommer en tagrende med rektangulært tværsnit.

Angiv tagrendens tværsnitsareal som funktion af højden x.

 

 

Opgave 2)

Der er givet et andengradspolynomium: f(x) = -x^2 + 9

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

 

tak til alle jer der kigger på opgaverne, og kan finde ud af at lave dem


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af PeterValberg

1)

 A = x(24-2x) = 24x - 2x2

2) 

bestem først skæringspunkterne med x-aksen ved at sætte f(x) = 0    (det giver x = -3 eller x = 3)

du har nu skæringspunkterne s1(-3,0) og s2(3,0)

bestem f'(x) = (-x2 + 9)' = -2x

tangenternes ligninger kan bestemmes som:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)    hvor x0 henholdsvis er lig med -3 og 3 for den ene og den anden tangent

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.