Fysik

fjederkonstanten

23. november 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Har lige en lille opgave her, som jeg godt kunne bruge hjælp til.

Opg:

Det viser sig, at der skal udføres et arbejde på 40,0 j for at sammentrykke en bestemt fjeder 10,0 cm

Hvad er fjederkonstanten for denne fjeder ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af TorbenA (Slettet)

Sammenhængen mellem sammentrykning og fjederenergi er jo

E = ½·k·x2

her skal du bare isolere k og passe på enhederne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af mathon

                A = 0a -k·xdx = -(1/2)k·[x2]0a = -(1/2)·k·a2

                |A| = (1/2)·k·a

                40 J = (1/2)·k·(0,1 m)2                                    hvoraf k beregnes


Skriv et svar til: fjederkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.