Matematik

8.005

24. november 2010 af frksorensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.

Bestem længden af den korteste katete ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af foxbat (Slettet)

 "hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete"

Giver ingen mening. Det bedste jeg kan klare uden en bedre formulering er:

Pythagoras:

h^2 = k^2 + (3*k)^2

h^2 = 10k^2

h = sqrt(10) * k

k = h / sqrt(10)


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Ved Pythagoras sætning får du, at a2 + b2 = c2

Af opgaven kan du så udlede, at a2 + (3a)2 = (a+3)2

Så kan du isolere a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af AnneTHOM (Slettet)

I har lige en med på medhør, men hvordan gør man det?? altså isolerer a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 a^2+(3a)^2=(a+3)^2

a^2+9a^2=a^2+6a+9

9a^2-6a-9=0

Løs denne andengradsligning og du/I finder a=1,3874 som den positive rod og dermed den ønskede længde af den korte katete.


Skriv et svar til: 8.005

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.