Fysik

Hjælp til vands smeltevarme

24. november 2010 af MarieNM (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et par spørgsmål, som jeg er lidt i tvivl om. Det kunne være en stor hjælp, hvis nogen vil se lidt på det.  :)

Vedrørende forsøget:

Altså i forsøget putter man nogen isterninger ned i noget vand for at bestemme vands smeltevarme.

Men hvorfor skal isterningerne tørres af inden? ( er det noget med usikkerhed i forsøget, hvis der tilføjes vand, der allerede er smeltet?)

Og hvorfor skal vandet være et par grader over stuetemperaturen?

Vedrørende beregninger:

Data fra målingerne samt tabelværdien for cvand indsat for at beregne Ls:

Det jeg er i tvivl om er hvilken enhed der kommer ud? og om Ls er 334 J/g  eller 334  kJ/kg (er det det samme? og hvis, skal jeg så ikke omregne mit resultat, for så kan det da slet ikke passe?)
Ls= (-0,031 kg *4182 J/((Kg*K) )(17,1 °C- -0,366 kg*4182 J/((Kg*K) )(17,1 °C-24,5 °C))/(0,031 kg)= 293860 kJ/kg

Omregn til J/g for at gøre resultatet til sammenligneligt med tabelværdien:

293860 kJ/kg /1000 = 293,86 J/g ???
 

Sikke en gang forvirring her, men håber i kan forstå noget af det. :-)


Svar #1
24. november 2010 af MarieNM (Slettet)

Altså jeg mener tabelværdien for Ls.


Skriv et svar til: Hjælp til vands smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.