Matematik

Find x i matematik

25. november 2010 af Hannampoulsen92 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.
Jeg skal hjælpe en pige i min familie, som går i folkeskolen. Men jeg kann ikke selv finde ud af det..
Stykket ser således ud:

x2-3x(2+x)=-x(3+2x)+15

Grunden til at jeg ikke kan finde ud af det er, fordi at det står x2. Kan nogen hjælpe mig??? Det haster :)
Resultatet er - 5, men kunne godt tænke mig en forklaring på hvordan man gør :)

Her er et eksempel på, hvordan man gør:
 

2-3(4-5x)=6x-(2x+11)
12-12+15x=6x-2x-11
-6x+2x+15=-11-12+12
11x=-11
11x=11:-11=-1

HJÆLP :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af aaaa202 (Slettet)

 x^2 - 3x(2+x) = -x(3+2x) + 15
Da vi har x^2 er der tale om en andengradsligning ved første øjekast, men kig nu, når vi reducerer:
x^2 - 3x(2+x) = -x(3+2x) + 15
=>
x^2 - 6x - 3x^2 = -3x -2x^2 + 15
=>
-6x = -3x + 15
=>
-3x = 15
=>
-x = 5
=>
x = -5
 


Svar #2
25. november 2010 af Hannampoulsen92 (Slettet)

1000 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Find x i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.