Kemi

Kemiopgaver

27. november 2010 af hij (Slettet) - Niveau: A-niveau

En flaske wc-rens indeholder en monohydron (monoprot) organisk syre. Øvrige indholdsstoffer har
ingen syre-base egenskaber.
10,0 mL wc-rens afpipetteres i en 100 mL målekolbe og der fyldes op til stregen med
demineraliseret vand. Med en 10,00 mL fuldpipette udtages en prøve af den fortyndede opløsning af
wc-rens som titreres med en 0,0859 M NaOH med følgende resultat.

b. beregn stofmængdekoncentrationen af den organiske syre i wc - rens


Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg løser den her opgave.

 


Svar #1
27. november 2010 af hij (Slettet)

er der ingen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af yoochun (Slettet)

brug formlen n(NaOH)=c*V

      c:0,0859 M

      V: (må du ha fra opgaven vil jeg tro, mangler info)

derefter finder du stofmængdekoncentration

c=n/v

    V: 10mL / 1000mL= 0,01 mL

    n(NaOH) : (der du fandt deroppe)


Skriv et svar til: Kemiopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.