Matematik

Cirklens ligning

27. november 2010 af finken83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har ligningen x^2+y^2-4x+2y=2

Bestem en ligning for den cirkel, der er koncentrisk med c og som går dennem (6,4)

x^2+y^2-4x+2y=2

(x-2)^2+(y+1)^2 =2+4+2    og så kan jeg ikke komme videre...nogen der kan hjælpe mig lidt videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find først centrum C og radius r i den givne cirkel. Bestem dernæst afstanden d mellem centrum C og det givne punkt P(6,4) . Denne afstand d er radius i den søgte cirkel, der også skal have centrum i C, da de to cirkler skal være koncentriske. Den søgte cirkels ligning kan dernæst nedskrives.


Svar #2
27. november 2010 af finken83 (Slettet)

Centrum er (2,-1) og radius er √8 for den første cirkel, men hvordan finder jeg radius for den anden cirkel?


Svar #3
27. november 2010 af finken83 (Slettet)

okay havde lige glemt afstandsformlen. Det er seriøst mange år siden jeg har haft matematik :-)


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.