Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)
ølbrygning anaerobe forhold
Jeg er i gang med at skrive rapport om ølbrygning, og der står jeg skal skrive noget om anaerobe og aerobe forhold, men jeg forstår det ikke helt. Vores lærer sagde noget med at når man tilsætter sukkervand til øllet (til allersidst hvor man skal danne skum) så reagerer sukkervanden med øllen og bliver til monosakkarider. Og så kaldes det anaerobe? Fordi det er uden ilt. Jeg kan ikke helt finde ud af det, er nogle der kan give mig en forklaring?
Svar #1
10. december 2010 af NejTilSvampe
gærings procesen minder om respiration bortset fra der ikke indegår ilt. Det er altså glukose der bliver til ethanol og carbondioxid samt ATP osv., derfor er gæringen anerob. Det er alt hvad jeg ved på stående fod.
Skriv et svar til: ølbrygning anaerobe forhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.