Matematik

matematik (ligning)

28. november 2010 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

nu er jeg ikke lige den store matematiker og har lige en opgave jeg godt kunne tænke mig at få besvaret.

Beregn værdien af t således at ligningen -x^2+3x+t=0 har præcis en løsning. 

har igen anelse om hvordan jeg skal starte.

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af peter lind

Find diskriminanten. Hvis der skal være netop en løsning skal dikriminanten være 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

d=b2-4ac

for en andengradsligning har en løsning skal d=0

32-4*(-1)*t=0

Prøv selv at finde t :-)


Svar #3
28. november 2010 af 8520 (Slettet)

skal lige ha det på det rene.

skal sige √b2-4*a*c (med tal)√((3)2-4*(-1)) og hvis det er rigtigt får jeg 3,60555 og det er så min diskriminant?

hvor jeg så skal sætte den ind i b±D/2*a med tal 3±3,60555/2*a er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2010 af PeterValberg

Jeg tror du misforstår, - diskriminanten d = b2 - 4ac er det der står UNDER kvadratrodstegnet.
Kvadratrodstegnet indgår ikke i diskriminanten

se #2, det er løsningen (hvis du altså lige udregner t)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
28. november 2010 af 8520 (Slettet)

så 3^2-4*(-1) får jeg til at blive til 13 så    t= 13?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2010 af klimasven (Slettet)

Nej din diskriminant er som i #2: 3^2-4*(-1)*t=9+4t 

9+4t skal være lig med nul dvs du skal finde et tal t som ganget med 4 giver minus ni. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2010 af mathon

                              d = 9 + 4t = 0

                                     4t = -9

                                       t = -(9/4) = - 2,25


Svar #8
28. november 2010 af 8520 (Slettet)

ahh på den måde se så kan jeg da bedre forstå det:) takker


Skriv et svar til: matematik (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.