Fysik

differentation af kraftmoment

28. november 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har fået givet et udtryk I*d2(theta)/dt2=kreftmoment,  så jeg i tvivl om hvad jeg får hvis jeg integrere udtrykket der. 

Det er lidt svært at forklare hvad jeg mener, men her er et eksempel

fx M*d2x/dt2 = F_tot 

så er dvx/dt=F_tot/M

og dx/dt=vx

så haber jeg at der er nogen der forstår mit spørgsmål. Jeg vil bare folde udtrykket I*d2(theta)/dt2=kreftmoment ud i to 1.ordens diff ligninger

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: dθ/dt er jo en ændring i theta over tid - altså en form for hastighed - du kan kalde den vθ om du vil.

dvθ/dt = d²θ/dt² er en acceleration - altså en ændring af hastigheden af theta. Du kan kalde den aθ om du vil.


Skriv et svar til: differentation af kraftmoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.