Fysik

Henfaldsforsøg - hypotese?

28. november 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har lavet et fysikforsøg, hvor jeg har "malket" en minigenerator, hvor jeg har fået en radioaktiv væske med

137 Ba*, hvoraf jeg skal beregne halveringstiden. Hvordan skriver jeg en hypotese til dette?
56

Har selv skrevet: 

I et bestemt tidsrum henfalder der en vis procentdel af kernerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Du kan opskrive henfaldsformlen, og hvordan du ud fra den og dine resultater kan bestemme halveringstiden.


Svar #2
28. november 2010 af slapdack (Slettet)

 Ja - men det er jo ikke min  hypotese?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af peter lind

Eftersom det er et fysikforsøg er der sandsynligvis ret mange data. Du skal derfor bruge regressionsanalyse med eksponentiel funktion. Din hypotese er eksponentiel henfald.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2010 af mathon

som kunne udtrykkes

                                            |ΔN| / N = k·N           0<k<1

eller

                                            -dN/dt = k·N             0<k<1

hvoraf
                                            N(t) = No·e-k·t            No>0


Skriv et svar til: Henfaldsforsøg - hypotese?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.