Matematik

Ligningsystemer:

28. november 2010 af AP3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 nogen der vil hjælpe mig, med at forstå disse 2 ligningssystemer:

-3x+5y=24

6x+4y=36

og

7x-3y=-17

4x+5y=91


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Du kan f.eks. isolere x ved det første af de to ligninger og så sætte udtrykket ind på ligning nummer to.


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. november 2010 af mathon

I:   -3x + 5y = 24                                   I multipliceres med 2 og kaldes III
II:  6x + 4y = 36

III: -6x +10y = 48
II:   6x + 4y = 36                                    II og III adderes

              14y  = 84

               y = 6                                      som indsat i II: 6x + 4y = 36 giver

               6x = 36 - 4·6

               x = 6 - 4 = 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2010 af mathon

I:   7x - 3y = -17                                     I multipliceres med 5 og kaldes III
II:  4x + 5y = 91                                      II multipliceres med 3 og kaldes IV


Svar #4
28. november 2010 af AP3 (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen!(:


Svar #5
28. november 2010 af AP3 (Slettet)

Er det ikke godt nok lll og lV der skal adderes til sidst?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. november 2010 af mathon

Jo


Svar #7
28. november 2010 af AP3 (Slettet)

Tak:)


Skriv et svar til: Ligningsystemer:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.