Matematik

Rentesregning!!!!!!!!

30. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvorledes finder jeg ud af hvor gammel en fisk skal være for at at have noget sin maksimalvægt som er 550, men det bliver  ikke oplyst ud fra følgende funktion: v(t) = 550 * (1 - e^-0,035t)^3. 

Jeg tænkte at jeg skulle bruge formlen R = (r +1)^a - 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af PeterValberg

maksimalvægten på de 550 er en grænseværdi, som v(t) nærmer sig, når t går mod uendelig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Det ved jeg godt, men jeg skal finde ud af hvor gammel den er, når den har nået 85 % af dens maksimalvægt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Sæt v(t)=0,85*550 (=467,5)

og så skal du bare solve den.


Svar #4
30. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Hvorfor skal jeg ikke bruge den ovenstående formel som jeg snakkede om?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2010 af PeterValberg

 #2 åh, 85% af maksimalvægten er jo v85% = 0,85·550 = 467,5 vægtenheder

du indsætter derefter 85% vægten i stedet for v(t) og løser ligningen for t

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:fiskens_vægt.jpg

Svar #6
30. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Selvfølgelig. Mange mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2010 af PeterValberg

 det var da så lidt, skulle det være en anden gang :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Rentesregning!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.