Fysik

dykkerflaske

30. november 2010 af jljfc (Slettet)

En dykker bruger dykkerflasker til sin luft forsygning under vandet. Hver dykkerflaske er en stålbeholder, som rummer 7,2l. Før brug pumpes atmosfærisk luft ind i flasken så trykket i flasken er 20Mpa ved 20?
Luftens molar masse er 29,0g/mol
 

a) Hvad er massen af luften i en dykkerflaske, når den er fuldt med luft og klar til brug?


Jeg bruger formlen n=(P⋅T)/(R⋅T). Jeg laver L om til m^3 fordi det er SI enheden for V.
Dette ender med at blive 0,0072m^3. så skal vi lige lave de 20,2Mpa til Pa det gør vi ved at gange det med ?10?^6 dette bliver 20,2⋅?10?^6=20200000Pa nu sætter jeg dette en i den formel vi har foroven

n=(P⋅T)/(R⋅T)=(20200000Pa⋅0,0072m^3)/((8,3 J/(??⋅mol )⋅293K) )=59,8051 mol

Dette ganger vi så med luftens molarmasse for at finde ud af hvormeget det fylder.
masse_luft=29,0 g/mol⋅59,8051 mol=1734,35g

Under dykningen forbruger dykkeren på et minut 35 L luft ved trykket 0,10Mpa og tempereaturen 20?


b)  Hvor længe kan dykkeren opholde sig under vand, når han er forsynet med to vandflasker.

skal bruge hjælp til b
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af peter lind

n=(P⋅T)/(R⋅T) Der skal stå V i stedet for T i tælleren

b) Beregn rumfanget af luften i flaskerne ved 0,10 Mpa. Divider tallet med hvor meget luft, der bruges pr. minut


Svar #2
30. november 2010 af jljfc (Slettet)

kan du skrive udregningen det ville være en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af peter lind

Brug at ved konstant temperatur er rumfang*tryk konstant.


Svar #4
30. november 2010 af jljfc (Slettet)

kan du ik skrive op hvad der hhv. skal stå hvor i ligningen er lige total væk. pls hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2010 af peter lind

Du har 2 dykkerflaske med et given rumfang, et givet tryk og en given temperatur. Du skal finde hvor stor rumfanget af denne luft er ved et givet tryk og temperatur, hvor temperaturen er den samme som i trykflaskerne. Dertil skal du bruge Boyle-Mariottes lov at tryk*rumfang er konstant altså P*V = P1*V1


Skriv et svar til: dykkerflaske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.