Matematik

lineære sammenhæng

30. november 2010 af rnadal (Slettet)

Marie køber kartofler til 12 kr. pr. kg. Hun ønsker en særlig stærk bærepose, der koster 9 kr. Bæreposen er så stærk, at den kan bruges til lige så mange kg, som hun kan bære.

a) Find en ligning for denne lineære sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af PeterValberg

P er prisen ialt 
x er antal købte kg. kartofler

ligningen for prisen dom en funktion af antal købte kg.

P(x) = 12·x + 9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af Spyf (Slettet)

x=kg, y=pris.

Hun køber posen uanset hvad =9 kr (0,9)

1 kg. kartofler=12 kr osv.... => 12x


Svar #3
30. november 2010 af rnadal (Slettet)

tak


Svar #4
30. november 2010 af rnadal (Slettet)

Karl køber også kartofler og hver gang også til 12 kr. pr. kg. Men han køber forskellige poser, afhængig af det antal kg., som han køber. En dag betaler han i alt 43 kr. for 3 kg og en anden dag 71 kr. for 5 kg.

Det oplyses, at sammenhængen mellem bæreposens pris og den mængde kartofler, den kan indeholde, er lineær.

a) Hvad koster bæreposen til 1 kg kartofler?

b) Ved et bestemt antal kg kartofler betaler Marie og Karl det Samme. Hvor mange kg. kartofler drejer det sig om?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2010 af PeterValberg

 den første:

pris = kg·kilopris + posepris(pp)

43 = (3·12) + pp
43 = 36 + pp
pp = 7

posen kostede Karl 7 kr.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
30. november 2010 af rnadal (Slettet)

hva med den næste


Skriv et svar til: lineære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.