Matematik

Reducering af brøker

01. december 2010 af AaB1885BK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en reducerings opgave, og jeg håbede der var nogen der kunne ridse reglerne op for mig, kan ikke helt huske dem :)

Opgaven lyder: Reducer:      8a3*b*a-2

                                                        (2b)2


Svar #1
01. december 2010 af AaB1885BK (Slettet)

Hov, (2b)2 skal selvfølgeligt ligge under brøkstregen :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af jegerjon (Slettet)

start med at gang parentesen ud, så får du:

8a^3ba^(-2) / 4b^2
<=> 2a/b

da: a^3 * a^-2 = a^3 / a^2 = a
og 8 / 4 = 2
og b / b^2 = b^-1


Svar #3
04. januar 2011 af AaB1885BK (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: Reducering af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.