Matematik

Differentialregning

01. december 2010 af frksorensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg forstår ikke hvordan man differentiere.

En der kan forklare hvilke metoder man bruger til det, f.eks med f(x)=3x^2+9x-5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af klimasven (Slettet)

 3x^2 - 2 ryger ned foran og ganges på 3-tallet, 2-totallet bliver til et 1-tal dvs 6x^1=6x

9x - samme metode giver 9

-5 - en konstant der står alene forsvinderbare.

Generelt (x^n)' = nx^(n-1)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.