Matematik

Finde y-koordinat?

03. december 2010 af admin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål der lyder sådan her.

Punkt A er det punkt, som har x-koordinat x=1/2 og y-koordinat y=f(1/2).

Hvad er f(1/2)??

Det ska afleveres på mandag, håber på at få svar inden da


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2010 af PeterValberg

 Øhhh ????? har du en forskrift for funktionen f ?

f(½) betyder funktionsværdien af ½  (groft "oversat")

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. december 2010 af admin (Slettet)

har forskriften for f(x)=2·sin(2x)


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. december 2010 af PeterValberg

 indsæt x =½ og regn det ud (husk at indstille dit CAS værktøj ti at regne i radianer)

f(x) = 2sin(2x)
f(½) = 2sin(½)
f(½) = ???

lav selv beregningen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
03. december 2010 af admin (Slettet)

øhmm angående f(½) = 2sin(½):skal der ikke stå f(½) = 2sin(2*½)??


Brugbart svar (3)

Svar #5
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, du skal indsætte x = (1/2) i den angivne forskrift.

f(1/2) = 2·sin(2·(1/2)) = 2·sin(1)

og som pvm gør opmærksom på i #3, regnes argumentet til sinus funktionen i radianer, altså sinus til 1 radian.


Svar #6
03. december 2010 af admin (Slettet)

I gutter er bare for fedest, ha en god fredag aften, og glædelig jul :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. december 2010 af PeterValberg

 tak i lige måde :-)

julesne og bjæleklang

Peter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

(Ordbog over Det Danske Sprog:

bjæle, v. ['bjæ·l?] -ede. (jf. sv. dial. bjäla; besl. m. bjaldre osv.; dial.) bræge. *(lammet) stankler om og bjæler, det lille Mæhæ.Aakj.?VVF.11. Feilb. jf. Esp.25.   )


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. december 2010 af PeterValberg

Godt set, Andersen11

Her er det manglende d ...., det skulle selvfølgelig stå bjælde

(Retskrivnings og betydnings ordbogen):  lille klokke, fx til at hænge om halsen på husdyr.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Og så blev det alligevel jul i den gamle købmandsgård.


Skriv et svar til: Finde y-koordinat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.