Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Analyse af den internationale verdenorden

05. december 2010 af studiehjælp20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa,

Jeg sidder på nuværende tidspunkt og kæmper med min SRP som jeg skriver i samfundsfag og dansk, og jeg har lidt svært ved at komme i gang. 

Den første del af problemformuleringen lyder på, at jeg skal lave en analyse af den internationale verdensorden med henblik på USA og Kinas magtpositioner. 

Jeg går ud fra, at jeg med fordel kan bruge nogle ip-teorier, men hvilke vil i dette tilfælde være gode at bruge? Jeg har været lidt inde på de forskellige polariteter, men mangler flere teorier til at understøttet svaret på denne del af problemformuleringen. 

Nogen, der kan hjælpe med lidt inspiration? På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af FredeW (Slettet)

Varianter af realismen er selvfølgelig det oplagte bud, eftersom diskussioner af magt stadig foregår på en hovedsagelig materiel basis.


Svar #2
06. december 2010 af studiehjælp20 (Slettet)

 tak, hvad med sådan noget som hegemoni. Kan det ikke også bruges til at skitsere den nuværende verdensorden? - og kan man måske kigge på samspillet mellem Kina og USA fx i deres udenrigspolitiske holdninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2010 af FredeW (Slettet)

Hegemoni ville man som sådan ikke kalde en teori. Det er et begreb, som flere forskellige teorier behandler. Det afhænger selvfølgelig af, hvad man lægger i ordet, men jeg tror, det er de færreste, der ville kalde den nuværende verdensorden hegemonisk. Men det kan selvfølgelig stadig være meget illustrativt at karakterisere den som ikke-hegemonisk.

Samspillet mellem USA og Kina er absolut relevant for en forståelse af verdensordenen.


Skriv et svar til: Analyse af den internationale verdenorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.