Matematik

Nulpunkter

05. december 2010 af Sidselsn (Slettet)

Hvordan beregner jeg nulpunkterne i denne her opgave?

f(x)=x^3-4,5x^2-30x+3

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af peter lind

Brug et CAS værktøj til det.

En anden mulighed er at gætte; men det giver ingen garanti for et resultat.

Ganger du den fremkomne ligning med 2 får du 2x3-9x2-60x+6 =0

Hvis en løsning er et rationelt tal altså en uforkortelig brøk p/q gælder at p skal gå op 6 og q gå op i 2. q kan således være ±1 og ±2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Rødderne er ikke "pæne" tal. Der er tre forskellige, reelle rødder, som tilnærmet er

x1 = 8.14015761823969 , x2 = -3.73873200959669 , x3 = 0.098574391357


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2010 af ramme2 (Slettet)

3 gradsligninger skal løses ved hjælp af CAS-værktøj på gymnasielt niveau. Skriv  solve(x3-4.5x2-30x+3=0,x)  I TI-inspire trykkes på menu → algebra→ løs  for at få solve-funktionen frem.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Tror du ikke at du skal finde nulpunkterne for f'(x)? De giver nemlig noget "pænt".


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.