Matematik

Hjælp til formler til matematik opgaver

06. december 2010 af madas (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogle der kan giver mig et par formler til de her opgaver:

c) Med en startkapital på 1000 kr. og en slutkapital på 10 000 kr., der er
opnået efter at have haft pengene på en konto med konstant rente i 10
år, ønskes renten oplyst.


d) Med en startkapital på 10 000 og en slutkapital på 1000, der er opnået
efter at have haft pengene i en investeringsforening i 10 år, ønskes den
gennemsnitlige rente oplyst.


e) Bestem den gennemsnitlige rente over tre år, når 2,3% er renten det
første år, 3,1% er renten det andet år og 5,0% er renten det sidste år.


f) Bestem efter eget valg tre forskellige rentesatser, der over tre år giver
en gennemsnitlig rente på 3% 1.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af Krabasken (Slettet)

c og d:

Kn = K0 * (1+r)n

(1+r)n = Kn / K0

(1+r) = n√(Kn / K0)

r = n√(Kn / K0) + 1
 

Hvert år slutter med r * Kstart

Efter tre år bruges r-formlen

- Hvad betyder 1. tilsidst i sprgsm. f ?


Skriv et svar til: Hjælp til formler til matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.