Matematik
Lineær funktion
23. april 2005 af
onsunshine (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde forskriften for sammenhængen mellem højde og areal i en trekant. Jeg mener... foreskriften er jo: f(x)=a*x+b men hvad er a, hvad er b??
Jeg kan sige så meget at når højden er 1 så er arealet 5. Når højden er 3 så er arealet 15. 4 så er den 20. 8 så er den 40.
Glemte lige at fortælle at grundlinjen altid skal være den samme. I dette tilfælde er den 10.
Jeg kan sige så meget at når højden er 1 så er arealet 5. Når højden er 3 så er arealet 15. 4 så er den 20. 8 så er den 40.
Glemte lige at fortælle at grundlinjen altid skal være den samme. I dette tilfælde er den 10.
Svar #1
23. april 2005 af Duffy
Lad A være arealet af trekanten hvis grundlinie ,g , er 10
og lad h betegne højden i denne trekant.
Så er arealet af trekanten givet ved:
A = 1/2 * g * h (den almindelige formel)
A = 1/2 * 10 * h
Test af dine mål:
h=1 , h=3 ,h=4 , h=8:
A = 1/2 * 10 * 1 = 5 OK!
A = 1/2 * 10 * 3 = 15 OK!
A = 1/2 * 10 * 4 = 20 OK!
A = 1/2 * 10 * 8 = 40 OK!
f(x)=a*x+b
a er hældningskoefficienten
b er liniens skæring med y-aksen.
Duffy
og lad h betegne højden i denne trekant.
Så er arealet af trekanten givet ved:
A = 1/2 * g * h (den almindelige formel)
A = 1/2 * 10 * h
Test af dine mål:
h=1 , h=3 ,h=4 , h=8:
A = 1/2 * 10 * 1 = 5 OK!
A = 1/2 * 10 * 3 = 15 OK!
A = 1/2 * 10 * 4 = 20 OK!
A = 1/2 * 10 * 8 = 40 OK!
f(x)=a*x+b
a er hældningskoefficienten
b er liniens skæring med y-aksen.
Duffy
Svar #5
23. april 2005 af Waterhouse (Slettet)
Næh, ikke nødvendigvis. Du har ikke noget b, da trekantens areal er 0, når din variabel h er 0. Og a er i dette tilfælde 5.
Svar #7
23. april 2005 af Waterhouse (Slettet)
Næh, mener f(h)=5h - eller f(x)=5x, hvis vi vil kalde variablen for x. Og hvis b er 0 plejer man at lade være med at skrive det.
Skriv et svar til: Lineær funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
