Fysik

Hvordan udledes s(t)=½gt^2+v0*t+s0?

06. december 2010 af jesboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg sidder og skal skrive en større opgave og til det skal jeg udlede formlen s(t)=½gt^2+v0*t+s0.

Jeg har efterhånden søgt gamle fysikpapirer om mekanik, 2 fysikbøger og internettet igennem, og det er umuligt at finde.

Er der nogen der kan hjælpe mig?

Mvh. Alexander


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af peter lind

Hvis du har en konstant acceleration a gælder der dv/dt = a idet sådan er accelerationen defineret. da v = ds/dt giver det også d2s/dt2 = a. Derefter drejer det sig blot om at integrere.


Svar #2
06. december 2010 af jesboy (Slettet)

Super. Men integreres der, fås nogle konstanter. Hvordan kan man forklare at de viser sig at være v0 og s0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2010 af peter lind

Efter den første integration har du fundet v(t) sætter du t = 0 i den formel for du v(0) = v0 Hastigheden til tiden t = 0. Du gør det samme efter den anden integration.


Svar #4
06. december 2010 af jesboy (Slettet)

Ah okay . Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2010 af darde-disco (Slettet)

 hej jeg sidder også med denne opgave og er meget forvirret.. forstår ikke hvad jeg skal intergrere?? kan i ikke forklar videre hvordan jeg gør dette?+


Skriv et svar til: Hvordan udledes s(t)=½gt^2+v0*t+s0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.