Biologi

Strålebehandling

09. december 2010 af CIl2010 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle sammen (:

Jeg sidder og skriver SRP om brystkræft og er nu ved at skrive om behandling af brystkræft. I en bog jeg har lånt står der under strålebehandling "Strålebehandling benyttes også til at fjerne eller reducere størrelsen af svulster med terapeutisk, præoperativ eller smertestillende (palliativ) formål."

Tænkte på om nogle af jer kunne forklare mig hvad det jeg har understreget betyder på "dansk"?

På forhånd tak!

Mvh

Hornungxb


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af roterendefisikasketten (Slettet)

Terapeutisk = for at kurere, f.eks. bestråling af lymfeknuder efter en cancer, hvormed man dræber de sidste cancerceller...

Præoperativt = før operation, f.eks. hvis tumor vokser ind i vitalt væv, hvorfor det ikke er muligt at fjerne tumor...

Palliativt = lindrende, f.eks. ved metastaser til hvirvelsøjlen,d er kan trykke på rygmarven...


Skriv et svar til: Strålebehandling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.