Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Vis at ladningen q =

10. december 2010 af 0811x (Slettet) - Niveau: A-niveau

(9 * pi * n * d (v1 + v2)(n*(v1 - v2))^0,5 )/(2 * U (g*(p - p'))^0,5)

Jeg har følgende fire kræfter

Tyngdekraften
Ft = 4/3 * pi * r^3 * p * g

Opdriften
Fo = 4/3 * pi *r^3 * p' * g

Friktionen
Ff = 6 * pi * n * r * v

Den elektrostatiske kraft

Fe = q * E

...og bevægelsesligningen (homogen differentialigning af 1.orden)

m (dv/dt) = (4/3) * pi * r^3 (p - p') * g - q * E - 6 * pi * n * r * v

med løsningen

v = (4/3 * pi * (p-p') * g - q * E / (6 * pi * n * r))*(1 - e^((-6*pi*n*r/m)*t))

What to do :-)?

Hvordan substituerer jeg r fx?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det ligner ligningerne fra Millikan's forsøg:

http://en.wikipedia.org/wiki/Millikan%27s_oil_drop_experiment


Svar #2
11. december 2010 af 0811x (Slettet)

Ja, det er netop dette forsøg jeg har lavet :-)

Udledningen af 

q = (9 * pi * n * d (v1 + v2)(n*(v1 - v2))^0,5 )/(2 * U (g*(p - p'))^0,5)

er lidt svært synes jeg :-( Jeg kommer meget tæt på ovenstående, men alligevel ikke tæt nok... De info jeg har er ovenstående ligninger... Hmm...


Skriv et svar til: Vis at ladningen q =

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.