Fysik

fotonenergi (haster!)

11. december 2010 af bulo (Slettet)

hej allesammen, håber i kan hjælpe mig med denne opgave?

Ioniseringsenergien for kviksølv i grundtilstanden er 10,4 eV. Emissionsspektret for kviksølv indeholder blandt andet linjer med bølgelængder på 140nm, 254nm, 313nm og 579nm.
a. Beregn de tilsvarende fotonenergier
 

jeg er i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge

1.

Efoton = h'f

el

h*c/lambda ?

i må meget gerne tage et eksempel så jeg kan se det


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2010 af mathon

             Efoton = h·c/λ

             Efoton = (1,98645·10-25 J·m) / λ = (1,239842·103 eV·nm) / λ


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2010 af Anxyous (Slettet)

De to er ens, da f = c/λ


Svar #3
11. december 2010 af bulo (Slettet)

tak for hjælpen

b. Konstruer et energiniveaudiagram med 4 energiniveauer, der indeholder overgange der svarer til de 5 spektrallinjer.

skal jeg så ikke bruge formlen

Em- En ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2010 af mathon

 og

                                                         

Vedhæftet fil:fotonenergi_1.doc

Svar #5
11. december 2010 af bulo (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvorfor du har sendt mig dette skema?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. december 2010 af Anxyous (Slettet)

#5:

Konstruer energiniveaudiagrammet, så overgangene udsender den mængde energi, som er anført i skemaet.


Svar #7
11. december 2010 af bulo (Slettet)

ja jeg har regnet dem ud,

er det her rigtigt?

10,4 - 8.87

fordi 10,4 er grundtilstanden?


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. december 2010 af mathon

energierne er beregnet
og skal blot anføres i diagrammet



Svar #9
11. december 2010 af bulo (Slettet)

undskyld men jeg forstår det slet ikke..

ja enegierne er beregnet, men skal jeg ikke bruge formlen Em- En?

Vil du ikke nok tage et eksempel så?


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. december 2010 af mathon

du skal glemme

                                                 Efoton = Em - En   (som er formlen, når λ ikke kendes)
da du her skal benytte
                                                 Efoton = h·c/λ       da λ kendes


Svar #11
11. december 2010 af bulo (Slettet)

Jeg snakker om denne opgave. Opgave a har jeg lavet, der hvor man skal finde foton enerig, men i denne opgave skal man lavet et diagram ? ??

b. Konstruer et energiniveaudiagram med 4 energiniveauer, der indeholder overgange der svarer til de 5 spektrallinjer. OG skal man så ikke bruge den formel Em-En


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. december 2010 af mathon


Svar #13
11. december 2010 af bulo (Slettet)

hvordan har du fundet frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #14
12. december 2010 af mathon

                        Em - En = Efot               

                        (-10,4 eV)  - En = Efot          

                        En =  (-10,4 eV) - Efot   

                        En = (-10,4 eV) + | Efot |                     da alle energier er negative ("energibrønd")

                 


Skriv et svar til: fotonenergi (haster!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.