Matematik

længden af en vektor

11. december 2010 af karlvillemoes (Slettet) - Niveau: A-niveau

Udregn længden af vektor c; når det oplyses at vektor c = vektor a+ vektor b og vektorerne a og
b opfylder  at vektor a = 4; og vektor b= 3 samt at vektor a×b = -8:

www.harremoes.dk/BrockA/emnespoergsmaal1A.pdf

er der en der gider at give en detaljeret beskrivelse af hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2010 af NejTilSvampe

 for det første står der "længden af vektor a = 4" og "længden af vektor b=3" , og det er ikke krydsproduktet men prikproduktet. Men godt at du vedlægger linket!

Fed skrif er vektorer

ab = |a|*|b|*cos(v)

-8 = 4*3*cos(v) => cos(v) = -8/12 = -2/3

c = a+b   ---> tegn dette, og du vil indse at det udspænder en trekant hvor du har a og b som to af siderne og en vinkel så du kan bruge cosinusrelationen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også blot anvende definitionen på længden af en vektor:

|c|2 = cc = (a+b)•(a+b) = |a|2 + |b|2 + 2·ab

Her kendes |a|, |b| og ab, så |c| kan bestemmes. Men det er jo også korrekt, som NejTilSvampe gør opmærksom på i #1, at det er en kamoufleret udgave af cosinusrelationen i en trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2010 af NejTilSvampe

 #2 - god pointe, den noterer jeg lige ;)


Svar #4
11. december 2010 af karlvillemoes (Slettet)

fedt svar bekke to

dvs at hvis jeg siger til eksamen at

|c|2 = c•c = (a+b)•(a+b) = |a|2 + |b|2 + 2·a•b

er definitionen på længden af en vektor så er det et fyldestgørende svar

eller er der en grundigere forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, mange bække små ....

Længden af en vektor c findes af udtrykket

|c|2 = cc

I denne opgave er vektor c summen af to andre vektorer, så udtrykket udregnes i dette tilfælde som angivet i #2.


Skriv et svar til: længden af en vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.