Historie

ENIGMAS BETYDNING!

12. december 2010 af Saraoa (Slettet)

 Hvilken betydning havde enigma for 2. verdenskrig FORUDEN at det selvfølgelig afkortede krigen en del. nogen der kna svare eller sende mig links på det? er desperat :-)

Med venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Første betydning: det afkortede krigen

Anden betydning: koden bliver brudt

Efter krigen

Man blev mere forberedt på sådanne slags kommunikationsmåder. "Mange menneskers vigtige bidrag til krigsanstrengelserne forblev længe ukendt, og de kunne ikke få del i æren for, at de krigen blev forkortet. Men med tiden blev historien kendt."

Tredie betydning: "I 1970 var nyere computerbaserede kodesystemer ved at blive almindelige, efterhånden som verden i større grad gik over til computeriseret kommunikation, og brugbarheden af Enigma (og skivemaskiner i almindelighed) hastigt aftog."

Senere

"Mange beretninger om disse begivenheder og andre kryptografiske hændelser fra 2. verdenskrig er publiceret siden. Flere af dem er upålidelige i mange henseender. Det er der flere årsager til:

For det første var det ikke alle forfatterne, som havde førstehåndskendskab til alt (flere bøger er udgivet af folk som arbejdede på Ultra-siden af Bletchley Park, men der var arbejdet yderst opdelt, og det gør det vanskeligt at kreditere flere episoder, når man kun har en kilde. Historien om at Churchill med vilje ikke greb ind overfor Luftwaffe bombningen af Coventry som var kendt på forhånd gennem Enigmadekryptering, er en af disse episoder; P Calvocoressis bog giver en mere troværdig beskrivelse af denne sag end Winterbothams.).

For det andet var arbejdet, der blev udført, indviklet og meget teknisk (de, der ikke bryder sig om teknikaliteter, har sikkert hverken forstået detaljerne eller betydningen af dem).

For det tredje er dokumenter forsvundet eller ødelagt i de hemmelige arkiver, og det varede årtier at få de reddede offentliggjort. Og ingen af dem er skrevet med henblik på at skabe historisk klarhed.

For det fjerde vælger regeringer ofte at beholde deres hemmeligheder eller at frigive dem med et formål, og ikke for offentlighedens skyld.

For det femte har forfattere ofte deres egen dagsorden (mindst et tilfælde af et væv af løgne kendes vedrørende det engelske kryptanalytiske fremskridt overfor et bestemt japansk flådekodesystem fra anden verdenskrig - det blev påstået at beretningen stammede fra de uudgivne memoirer fra en australsk kodeanalytiker, men vigtige dele af udgivelsen blev simpelthen opfundet af forfatteren).

For det sjette har mange forfattere ikke gjort deres hjemmearbejde (Enigmaspionen "Asch"s skæbne blev ikke kendt før Hugh Sebag-Montefiore opsporede datteren i cirka 1999; se hans bog angående detaljerne)."

Håber du kan bruge noget af det :D

fra wikipedia


Svar #2
12. december 2010 af Saraoa (Slettet)

Jamen hvilken betydning havde Enigma UNDER atlanterhavskrigene udover at det afkortede krigen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#2 Sorry, "under" havde jeg vist "overset", når du ikke skrev det i #0, men i stedet "for".

man kunne komme længere og mere diskret ved hjælp af disse kryptiske meddelelser

Det satte polakkernes nysgerrighed i gang med at bryde koden :D ifølge wiki


Svar #4
13. december 2010 af Saraoa (Slettet)

 kender du til nogen kilder som modsiger hinanden? mht til dette emne?

:D


Skriv et svar til: ENIGMAS BETYDNING!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.