Matematik

Hjælp haster !

12. december 2010 af Hejsa2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne her opgave og kan slet ikke finde ud af den :s

a) Gør rede for, at følgende udsagn er sandt.

(x+4)^2 = x^2 + 8x + 16


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af NejTilSvampe

brug kvadratsætningen på venstre side og du burde kunne se det =)


Svar #2
12. december 2010 af Hejsa2 (Slettet)

Kan du forklare mig det lidt bedre, fordi kan slet ikke finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af Tyrael (Slettet)

Kvadratsætningen (a+b)2 = a2+b2+2ab

Formuleret med ord:

Kvadratet på en toleddet størrelse er lig første led i anden plus andet led i anden - plus eller minus det dobbelte produkt.

Hjalp det? :-)


Svar #4
12. december 2010 af Hejsa2 (Slettet)

kan du ikke prøve at løse den jeg har :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2010 af Tyrael (Slettet)

Når du har (x+4)2, må det ud fra vores kendskab til kvadratsætningen - (a+b)2 = a2+b2+2ab - nødvendigvis blive

x2+8x+16.

Kan du selv se, hvad der er det første led i anden, andet led i anden samt det dobbelte produkt?


Skriv et svar til: Hjælp haster !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.