Matematik

Hjælp til matematik opgave

13. december 2010 af madas (Slettet) - Niveau: C-niveau

har brug for hjælp til et par opgaver til min matematik aflevering. er der nogle der kan godt hjælpe mig har virkeligt svært ved det.

opgaven går ude på: beregn de ukendte vinkler og sider i hver af nedenstående trekanter.

1) ABC, hvor C:90 grader, b=3, c=8

2)PQR, hvor P=90 grader, Q=45 grader, r=6

3) STU, hvor S=90 grader, t=13, u=12

4) ABC, hvor A=90 grader, A=18, C=9

er der nogle der gider se på opgaver har selv prøvet at lave det men min lærer siger til mig at det jeg har lavet var forkert. Håber der er nogle der gider at hjælper så vil jeg være virkelige taknemmelig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Prøv at bruge cossincalc.com

Den giver også udregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Brug cosinus, sinus og tangens til retvinklet trekant ;)

Og evt. Pythagoras sætning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Alle trekanterne er retvinklede. I 1) , og 3) kan Pythagoras benyttes til at beregne den manglende side. Benyt definitionen for sinus i den retvinklede trekant til at beregne de spidse vinkler.

I 2) ses, at trekanten er retvinklet og ligebenet. Den ene katete er givet. den anden katete har samme længde, og hypotenusen er så √2 ganget med katetens længde.

I 4) menes nok a=18, c=9. Brug Pythagoras til at finde b, og brug definitionen for sinus i en retvinklet trekant til at beregne de spidse vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2010 af PeterValberg

Da alle opgaverne er retvinklede trekanter, så kan programmet TriCulator 2009 bruges,
den kan hentes her:

 togk.eucnordvest.dk/matematik/programmer/TriCulator2009.zip

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. december 2010 af madas (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.