Fysik

det skrå kast

13. december 2010 af rnadal (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder og kigger på hvorfor man kan opnå længst mulig kastevidde med en elevationsvinkel på 45 grader.

jeg har følgende ligning. Jeg ved at sinus har sin max-værdi i 1, så for at kunne få en x-max længde skal vinklen være 45 grader, fordi

sin(2x) = 1
sin-1(1)/2
 

Jeg forstår ikke lige helt hvorfor man siger delt med 2 i ligningen opover ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af peter lind

sin(2x) = 1 og x< 90º <=> 2x = 90º <=> x = 45º


Svar #2
13. december 2010 af rnadal (Slettet)

tak


Skriv et svar til: det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.