Fysik

Magnetisk flux

14. december 2010 af casper2882 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg sidder og kigger på magnetisk fluxtæthed til en opgave, men er blevet dybt forvirret.

Jeg kan se man definere fluxtæthed i en soleniode B=uH=u*N*I/L 

Men hvis jeg har formlen E=B*A*w*sin(w*T) som jo definere en vekselstrøm så bliver jeg i tvivl om hvordan man regner fluxtætheden ud?

Jeg har lavet et forsøg hvor jeg roterer en leder i et magnetfelt hvor jeg efterfølgende skal regne fluxtætheden ud for at komme videre, men kan simpelthen ikke få det til at passe.

Jeg ved fluxtætheden også er givet ved F=A*B*sin(v) her er F flux, men hvad er B så?

Håber en kan skabe noget klarhed er ved at køre godt rundt i det hele tror jeg.

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af mathon

               B er den magnetiske induktion


Svar #2
14. december 2010 af casper2882 (Slettet)

Okay mange tak for svar er med nu=)
Hvis jeg nu skulle bevise det følger en sinuskurve, kan du så forklare mig hvad man skal gøre. Jeg har målt forskellige frekvenser, så jeg har altså forskellige vinkelhastigheder.

Eller måske henvise mig til det indlæg jeg kan huske jeg læste det i, men ikke kan finde?
Tak


Skriv et svar til: Magnetisk flux

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.